Indahnya saat cinta bersatu.. ahaksss.. (^_^)

Daisypath Anniversary tickers

sayang kamuuu... (",)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 24, 2010

::: Senarai Semak Untuk Bakal Pengantin PART 3 :::

Ehh..ade lagi senarai semak ni.. aku pun da semak otak da..haha..
haip..jgn camtu.. nak kahwin ni sekali seumur hidup..so kne la buat betul2 kan.. kalau ade yg ter'miss' tu.. nyesal xsudah plak.. xmo camtu xmo.. hihi..

 3 Bulan Sebelum..

1. 
Memilih dan mencetak kad jemputan.. haha.. ini bergantung kepada bujet masing2.. nak cantik bujet mesti cantik lah.. kalau nak yang simple2 tu dengan harga kurang dari rm1 da bole dpt cantik da sebenar yer.. bergantunglah pada selera anda dan selera poket anda.. x gituuu?
 
2.
Mengesahkan tempahan.. haa ni sgt2 penting.. korang perlu contact balik mak andam ke katering ke khemah atau pun ape2 je yang da korang tempah untuk pastikan yg dah kompem2 nak wat majlis ni.. selalu yer beserta deposit la.. kalau sebelum ni da bagi.. terpulanglah.. kalau nak bagi lagi pun xpe.. tapi jgn la byr semua.. takut ade yang tertipu.. susah sendiri jugak nanti.. kannn...

3.
Rawatan intensif muka dan rambut.. ni untuk mereka yang masih ade bujet.. untuk yang da semput2 tu amalkan petua sendiri jela.. ape petua yer.. emm next entri oke.. 

ini bagi pengantin lelaki sahaja.. penting!!!

4.
 Memaklumkan kepada saudara mara tentang hari berlangsungnya majlis pernikahan.. boleh dorang apply cuti awal2 dan prepare ape yang patut.. Ini untuk mengelakkan ade yang xboleh hadir.. selalunya dorang mesti nak ikut pergi rombongankan?

5.
Kenal pasti berapa orang (saudara mara @ jiran2) yang akan menyertai rombongan.. ada sesetengah tempat pihak lelaki akan bagi duit makan kepada pihak perempuan berdasarkan jumlah rombongan yang hadir.. dan memudahkan kerja bakal isteri menyediakan tempat makan @ doorgift yang special untuk rombongan belah lelaki.. karang janji 5 buah kete yg dtg 1 bas kau.. mano nak sumbek time 2.. lu pikir la sendiri.. (ini adalah berdasarkan pengalaman kawan2, n mereka yg sewaktu dengan yer..)


ini bagi pengantin perempuan pulak.. pun penting!!!   

6.
Kenalpasti 2 orang saksi untuk majlis pernikahan korang.. bagi yang kematian bapa sila pastikan siapa wali korang.. pasal ni korang bole rujuk susunan wali ..

7. 
Jika anda tidak mempunyai wali nikah.. sila dapatkan wali hakim dari mana2 Jabatan Agama Islam untuk menikahkan anda.. 

 so.. camne.. oke x? emm harap sedikit sebanyak bole tolong bakal2 pengantin yang tengah blur2 lagi tu.. aku pun camtu jugak..hihihi.. nest entri..2 bulan sebelum plak.. tungguuuu..

salam sayang dari sigemuk VNAZ(^_^") ...
 

Thursday, December 23, 2010

::: my first award :::







BERJAYA!!!!


Aku sangat suke akan award ini.. xtau nak cakap ape.. cuma nak ucapkan ribuan,jutaan terima kasih buat Cikgu Akim yang sudi bagi Award kat semua Follower dia.. perghhh.. baik hati kan dia.. bagi aku ni 1 penghargaan wat blogger yg bese2 cam aku ni.. wawawa.... seronok sgt2.. jom lompat ramai2.. hahahahaha..


so bagi yang rajin sila jawab soalan ni.. kate cikgu akim..

so aku mmg rajin sgt hari ni + happy.. why not jawab kan..

1)Apa pandangan anda tentang blog Catatan Loqman Hakim?

Jawapan :: pandangan aku sal blog Catatan Loqman Hakim ni.. blog ni sgt best.. aku mula2 bace pun layan je..bg aku sgt2 bersahaja.. ade identiti sendiri..dan paling penting sgt2 menghargai follower dia.. so sgt xrugi berkenalan dgn Cikgu Akim ni.. TQVM (xabis2 nak ucapkan tq coz sgt xcited.. saya sgt jakun sbb xpernah dpt award.. tq again..)

2)Boleh ceritakan sikit pasal blog anda(Jangan lebih 100 pp)

Jawapan:: wahh xley lebih ek.. baru je nak xplain panjang2.. blog aku cute.. (xabis2 puji blog sendiri..), sgt comel.. dan aku suke berkongsi apa saja dlm blog comel aku ni.. so sgt2 menghargai sesiapa saje yg dtg singgah.. bkn sng nak tarik perhatian orang.. kannn..


3)Tujuan utama anda berblog? \
Jawapan:: tujuan berblog.. emm asal2 yer suka2 jer.. bila da pandai menjelajah blog lain.. aku mula tertarik ngan dunia blog ni.. banyak sangat benda boleh dikongsi.. maybe blog cabuk aku ni suatu hari akan jadi rujukan buat bakal pengantin ke.. mane tau kann..

tu je soalan yer.. masih lagi terharu.. ops.. sorok sikit hingus tu.. wakaka selekeh kannn...

suatu hari nnt aku pun akan wat award untuk follower aku... tapi tunggu da lebih dari 50 orang la.. target skit jela.. sbb sakng pun cuma 15 follower je.. lagi 2 follower tu muke sendiri.. sbb tersalah tkn.. ngokkk...

so Cikgu Akim aka Loqman Hakim

TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU ADE AWARD SAYA NAK LAGI.. hihihhihi

salam sayang dari sigemuk VNAZ(^_^")

SEGMEN JOM BERKENALAN

haloo...Segmen ni sangat menarik la.. coz bertujuan berkenalan antara blogger2 yg ade..
so bole aku join.. mane tau..dengan join segmen ni mereka kenal blog aku kann.. so ade soklan kne jawab ni..

soalan 1
Apakah status anda
Jawapan ::
saye sudah bertunang..dan bakal berkahwin pada februari 2011..InsyaAllah...
(^___^) <--senyum gedik oke..

Soalan 2
Ceritakan tentang diri anda
Jawapan ::
Nama saya Adiwina Arif.. pgl je wina.. tp member blog pgl sye vna @ v..saya berumur 25thn,asal kota bharu,kelantan.. belajar kat Kolej Unikop,kuala lumpur n sekarang bekerja kat Kolej Unikop jugak..rase cam xberkembangkan? tp sye yg jadi kembang sejak dok sini.. mknan sedap2..haha ..

Soalan 3
Ceritakan tentang blog anda
Jawapan ::
emm..Blog ni diberi nama aku dan dirimu.. asal2 yer sesaje mengedik bikin blog setelah tengok member wat blog.. blog ini lebih banyak berkisarkan tentang kehidupan aku, perjalanan hidup, persiapan perkahwinan, babak2 emosi meroyan, dan beberapa tips.. hihi.. aku xkesah pun kalau ade yang xsuke blog ni.. xsuke xpayah bace..senang oke..  tapi tak kenal maka xchenta kann.. so sgt sesuai la segmen jom berkenalan ni.. kan kan.. hiiii...

Soalan 4
Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Jawapan::
Bagi aku Dunia blog ni bagus.. dan salah satu cara mudah & cepat utk  berkongsi pendapat, bertukar2 fikiran.. klu yg bijak bestari tu.. leh jadi sumber pendapatan plak kan..

Soalan 5
Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..

Jawapan::
Nasihat?? hihi.. aku ni pun terumbang ambing nak bg nasihat.. oke.. ni nasihat aku.. gunakan kemudahan yang ada utk tujuan kebaikan & bukannya bertujuan sebaliknya.. lagi 1.. berusaha untuk jd blogger yg baik n disukai ramai..aku pun tgh memcuba ni.. cuba jaya oke.. n good luck utk blogger baru..

Soalan 6
Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
Jawapan::
Keunikan.. blog aku ni simple.. cute..(^__^)..berkongsi ape saja.. nak tau unik ke x.. bace la dari blog

Soalan 7
Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Jawapan::
Sampai bekalan tenet da kene potong.. wakaka.. bodoh yer jawapan.. emm sampai idea aku kering.. ataupun mase tu anak da berderet.. nak urus diri sendiri pun xsempat.. maybe la..kann..


okeh itu saje soalan2 Cikgu Akim ni.. btw..thanks cikgu Akim.. sekurang2 yer ade la orag bertambah jadi follower..wakaka.. 

ni member blog yang aku nak tag..

2. xeea 
3. amm
4. hazz
oke..cukup 4 kan.. 
cik jaja :: ni member blog..suke sgt tgk blog dia.. dia penah tag aku untuk calon anugerah blog harapan.. so tq very much jaja
xeea :: emmm mcm aku yer idol la kot.. pas tgk blog dia aku sgt bersemangat nak jadi penternak blog berjaya..haha blog dia sgt best..
ammm :: member aku mase sekolah rendah lagi.. yg sgt suke usik aku smpai nanges..
hazz :: isteri kpd mem tunang aku.. dia wat bisnes coklat..nak tempah.. sila lawat blog dia.. sye promote ni.. hahaha.. 

haha..sikit sebanyak tentang mereka yg aku tag ni..

so anda mau join jugak.. cepat yer sebelum 3/1/11.. cepat.. klik kat sini... 


salam sayang dari sigemuk VNAZ(^_^")

::: Senarai Semak Untuk Bakal Pengantin PART 2 :::

haha..seperti yang dijanjikan..ini dia senarai semak buat bakal pengantin.. 

4 @ 5 Bulan Sebelum

oke..ape lagi yang belum disemak... huh..lekkk ar.. jgn semak kepala da la..kannn..

1.
menghadiri kursus pra-perkahwinan.. yang macam entri yang lepas aku ade bgtau la suh daftar..so klu daftar je xpegi same jugakkan.. so pergi menghadiri kursus dulu.. biase yer dlm 2 hari je.. tatau la lepas ni ade 
3h2m ke..kate yer siap ade kiamunlai + exam lagi.. emm..xpasti lak yg tu..hihi

2. 
Tempah tok kadi untuk majlis pernikahan anda..  haha.. ini jgn jadi kes tempah segala benda.. yang ni lupe.. memang xjalan la majlis tu nanti.. bagi kaum2 wanita.. minta la tolong ngan ayah korang atau sedara mara lelaki.. dorang mesti da biase kan.. 

3.
Buat pilihan samaada nak masak sendiri (gotong-royong) ataupun katering je.. mudah + senang + xpenat = hulur je duit.. hihi.. 
p/s: yang ni korang bincang la ngan mak n ayah korang.. sesetengah orang dia nak wat gotong-royong.. pgl orang kampung n sedara mara.. meriah kate yer.. tp bagi aku amik je katering.. xpayah susah2.. meriah2 jugak.. tp kalau hari nak buat xde orang tolong camne??? korang nak turun padang masak ker?? nehi nehi!!!  
4. 
Menyediakan senarai tetamu.. korang kira la.. yang utama saudara mara.. yg jauh yg dekat.. pastu kawan2 pengantin+mak pengantin+ayah pengantin+ dan orang kampung.. 

5. 
Menempah sekumpulan pemuzik @ Dj.. + kompang ke silat ke..ape jela.. jika perlu lah dan pastikan ia sesuai dengan keadaan sekeliling.. kalau kat hotel or dewan no hal.. tp kalau majlis kat rumah.. tolong peka sikit dgn siapa jiran korg.. umah tepi masjid ke.. orang sebelah ade anak kecik ke.. sebelah rumah imam ke.. sekurang2 yer jaga hati jiran korg.. jgn la plak karaoke smpai pagi.. marah orang keliling kang..

haah..sedikit sebanyak dah clearkan ape yg semak tu.. h0h0.. next PART 3.. tungguu..

salam sayang.. sigemuk VNAZ (^_^") 

Wednesday, December 22, 2010

::: Senarai Semak Untuk Bakal Pengantin PART 1 :::

Hai..

Rase yer ni la entri aku yg ade kaitan skit ngan bab kawen mawin ni kan??
sebelum ni dok merapu jer.. hhahaha.. xpe.. meh kite semak ape yg perlu untuk bakal pengantin.. 

6 @ 8 BULAN SEBELUM...

Bagi Pengantin Lelaki dan Perempuan : err.. xkan perempuan ngan perempuan kot.. ape daa...

1.
Menentukan perbelanjaan yang bakal dikeluarkan.. bujet korg la.. yang pasti buat bujet untuk majlis kedua-dua pihak skali..

2. 
Konsep majlis @ Tema.. yg ini korang pilih la.. nak yang macam mane, colour ape.. tradisional ke.. moden ke..nak ala2 cinderelela ke cleopatra ke.. xkesah.. tapi seiring la dgn bujet.. wokeh..

3.
Rujuk majalah, klu nak cepat internet la, dari buku ker..xpun nak senang tanye jer kawan2 korang yg sudah mendirikan rumah tangga.. mesti ade sikit tips yg nak dikongsi kannn..

4.
Kenal pasti brape helai baju yang korang nak gayakan nanti.. contoh:: baju nikah, baju sanding, baju majlis bertandang, pastu klu lebih bujet tmbh la baju potong kek( gaun + tuxedo ke..) nak pakai kimono ke.cheongsam ke.. bila lagi nak bergaya sakan kan?? hari lain klu korang pkai kimono kang dpt tittle 'meroyan crazy' plak..haha ade ke?

5.
Tempah jurusolek @ mak andam @ wedding planner.. mengikut bujet gakk.. so pandai2 la korang survey.. tp slagi xpuas hati jgn gatal nak bg deposit.. oke.. jgn ikut mcm aku.. sib baik bagi skit jer.. huh..!! rugi oke..

6.
Datar kursus pra-perkahwinan di mana2 pejabat agama @ pusat kursus kahwin.. aku dulu pergi kursus kat masjid takwa area TTDI..untuk yang area damansara,TTDI ke kl pun bole contact kak ana & abg fauzi layanan mmg mesra & best.. err artis pun rmai kursus kat sini..

ok tu saje tips.. NEXT.. senarai semak untuk 4-5 bulan sebelum kahwin.. tungguuu...

salam sayang dari sigemuk VNAZ (^_^")

Monday, December 13, 2010

::: Love & Care :::

salam semua..

fuhhh.. lega jap.. siap tugasan Office ni.. hihi
da xtau ape nak buat..buka la folder picture dok belek2 gambar mase team building hari tu.. macam rindu plak nak join lagi.. tahun lepas pun da pergi..tahun ni nak pergi.. tahun dpn kalau ade peluang nak join lagi skali.. xbosan ke... heh.. mula2 rase bosan.. asal yer kene gantikan member yg xdapat pergi.. tp da dok sne best plak.. xtvt yg sgt santai.. xteruk macam kursus tahun lepas.. siap balik kaki berbalut lagi.. (^_^")
tahun ni dengan tajuk yg santai jugak "Love & Care".. xde xtvt yg boleh meragut nyawa pun.. yg plg xtreme pun flying fox je.. JE kata kau..??? heh..klu korg tgk aku mase gigih memanjat bukit tu.. korg pun gelak kot.. mula2 skit pyer takut.. tangan mengigil2.. yela 1st time kot.. tp da tgk kawan2 lain rilek jer..cuba jaya la.. yg lawak siap nak buat wasiat bagai.. menggong kan.. tp maaf yer gmbr mase nak turun tu kemain lg aku posing di udara,lupa lak nak tye kamera sape.. xke rugi tahap cipan tu.. ayoyo vna.. please la..

kalau ade kursus2 macam ni kat tmpt kerja korg xpayah la banyak alasan xnak pergi.. memang sgt berkesan oke.. pada aku la.. xtau la pada orang lain.. yg sekadar pergi nak bercuti jer..  bila balik xde sedikit pun perubahan.. wakaka.. aku ade ke.. tepuk dada tye iman.. hehe..  oke da la.. nnt smbg pasal benda lain plak.. maklumla nak cerita panjang2 cerita da basi.. orang lain balik je terus update..aku ni terkedek2.. pemalas la katekan.. hihi..
layan gambar jela ek.. h0h0

 
Muke Sabor menunggu Janji melayu

yeahh! bab2 turun bukit aku mmg laju.. kalau naik..errr..

disambut bagai pengantin gitu..

disapa deruan air.. dewan makan yg sgt syiokk..

menara daripada straw dan tape shj..  menara kami plg kukuh.. yeezzaaa!!

kaki siapa cantik???

Kami Juara!!! i loike..

Tembak En. Khairul.. hihi..

muka suci tanpa make up.. padahal muke bru pas nangis.. hahaha LOL!!
p/s:: minta ampun pada empunya diri dalam gambar2 di atas.. kalau ade yg xmenyenangkan leh info k.. nnt i remove.. lalalalalala~~ tp kak kuna xmarah kan??? hehe

Monday, December 6, 2010

::: Selamat Menyambut Maal Hijrah :::

salam semua.. dah nak masuk 1 Muharram 1432H kan.. sekejap betul mase berlalu.. tadi asik meng'google' berkenaan Maal Hijrah ni.. terbacalah hikmah membaca doa akhir tahun dan awal tahun ni..  s0 rase cam nak kongsi plak.. semoga sedikit sebanyak memberi panduan untuk kita..

*****
Hikmah membaca doa akhir tahun Hijrah adalah kita memperingati amalan-amalan pada tahun lalu; sama ada yang amalan yang membawa kebaikan mahupun amalan yang membawa kepada dosa dan lalu meminta ampun atas kesalahan-kesalahan serta meminta perlindungan Allah swt  daripada kejahatan syaitan dan manusia Manakala hikmah membaca doa awal tahun Hijrah pula adalah kita memperbaharui azam untuk melakukan kebaikan dan meminta kekuatan dan hidayah untuk melaksanakannya

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata  
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"


DOA AWAL TAHUN 

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata 
 "Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".


(sumber JAKIM)

p/s: emmm.. azam tahun sebelum ni da terbuat ker? sama2 lah kita berubah kearah kebaikan.. semoga tahun baru ini lebih bermakna dari tahun2 sebelumnya..  

salam sayang dari si gemuk VNAZ (^_^")

Thursday, December 2, 2010

::: Tarikh itu Datang Lagi :::

Alhamdullillah..
Esok aku akan menyambut hari kelahiran aku yang ke 25.. 
ops.. tua suda..
makna yer 25 tahun aku hidup di alam fana yg indah ni.. 
emm ape yang dah aku buat selama 25tahun tu??

- brape pikul dosa aku da buat?
- brape pahala amal ibadat aku?
- brape kali aku menyakiti hati pn.umi n en.abah aku?
- brape kali aku mendoakan kesejahteraan kedua orang tua aku?
- brape banyak  hutang aku ngan en.MARA
- brape rmai kawan2 yang dah aku kumpul
 -brape ramai mereka yang membenci aku..

waaaaaa...kalau nak senaraikan semua.. xtertanggung rase yer.. Insaf jappp..

kali ni.. aku menyambut 3 Disember pada suasana yg jauh berbeza.. 

♥sudah berjaya menamatkan pelajaran..

(walaupun cuma diploma..sob sob) 

♥sudah pun berjaya mendapat pekerjaan tetap..

♥sudah pun menjadi tunangan orang.. ehemm..

emm tapi belum berjaya sepenuhnya lagi.. banyak lagi kejayaan yg belum aku kecapi.. h0hh0.. berjayakah aku?? InsyaAllah..skang aku cuba belajar menjadi seorang yang dewasa.. sebelum ni aku memang sgt2 bersikap tidak matang.. mungkin jika dipanjangkan umur.. aku ternanti nanti siapakah aku untuk Disember tahun 2011 pulak.. mungkin jadi seorang isteri atau terus merangkap gelaran ibu.. ohoooo..jauh berangan nampaknya.. doakan kan aku ye kawan2.. semoga dengan doa kalian n restu kedua orang tua aku n sokongan dari family n en.tunang.. aku akan jadi seorang manusia yg berjaya dunia n akhirat.. aminnn..
jgn lupa doakan sigemuk ini jd si kurus yer.. (^_^")
sebaya rupe nyer aku ngan en.proton ni.. haha

Wednesday, December 1, 2010

::: rEhAt SebEntAr :::

Hai Semua.. sorry di ucapkan sebab xdapat nak upload berita hot pasal aku..(bujet glamour..huhu) 

sangat2 bizi dengan kerja office.. dan aku sebenar yer baru balik dari kursus team building.. walaupun penat 

nak mampos.. tapi aku enjoy mase kursus tu.. kategori insaf gak la.. huhu.. nnt ade mase aku story balik kat 

korang ape yang aku pelajari n alami di Agrotek Garden Resort, Hulu Langat selama 3 hari 2 malam tu.. ade

 seram..ade happy sampai sawan.. so skang aku terpaksa rehat jap dari update blog tersayang ni.. nak pergi 

fitting baju nikah pun xdan lagi.. lepas aku siapkan kerja2 terbengkalai kat office ni.. aku janji akan update 

story2 yang aku hutang kat korang k.. papai.. so sorry k..

(kot2 la ade peminat nak bace blog xseberape ni.. tp thanks sgt2 buat yg sudi baca walaupun cuma singgah 

sekejap je.. btw thanks a lot.. terasa sgt terharu oke..)

salam sayang dr sigemuk (^_^")

Vnaz

Monday, November 22, 2010

::: step by step :::

hai...entri kali ni aku nak ajar korang wat doorgift box.. (mcm la korg xtau.. hehe) xpe.. yg da tau bole bg tunjuk ajar.. yg xtau bole blajar kan.. xpe..sharing is caring.. muahaha..
so layan kan jer cara2 buat doorgift box... 

bahan2 yer.. 
 kertas keras, wrapping paper, pisau @ gunting, pensil, pembaris & gam


1. kertas keras ni.. korg ukur kasi sama saiz.. aku wat 7cm x 7cm.. mcm kat atas ni..pastu garis dgn pensil.. 
2. lipatkan bahagian yg digariskan tu.. then potong mcm kat ats ni..
3. masukkan semua bahan.. haha.. lipaty mcm di atas..

4. try test tgk.. dia akan jd bentuk mcm ni.. 



p/s: yg kat ats ni pnjg n lebar xsama sbb tu dia cam xbrape jd je.. so [astikan lebar n panjang dia same ok..
 
5. then gam bahagian tgh.. mcm yg test td..

6. untuk penutup.. kotak dibahagian tgh tu wat saiz sama mcm kotak 7cm x 7 cm untuk bahagian luar tu lebihkan 3 cm..

7. tampal wrapping paper pada kertas keras td.. kalau nak kosong pun ok tp xbpe cantik.. kan??


tadaa..ni yg da siap la.. yg tinggi tu 1st time buat.. so kelakar sikit rupe dia.. sgt sesuai kalau nak letak cup cake ke..telur ke.. nak buat kotak hadiah pun ok.. tp kne ubah saiz yer..
so camne?? paham x? klu xpaham tye la.. ok selamat mencuba.. err ni cara manual yg agak lambat.. xtau la sempat ke x nak siap b4 wedding.. muahaha..

Saturday, November 13, 2010

::: stress!!! syohhh..sila pegi jauh2 oke.. ::::

halu hai..
Kalau korang bace entri aku yg syahdu tu sebelum ni...mmg aku stress sgt2..
bak kate kawan aku..dari layan stress tu baik dekatkan diri dengan tuhan dan cuba muhasabah diri..
thanks kawan..
Dari aku melayan stress keje yg melambak.. stress pasal kawin mawin ni.. stress sbb itu la ini la..
kalau terlalu difikirkan pun bole jd gile.. nauzubillah.. baik aku wat xtvt yg aku suke.. sebelum ni dari zaman sekolah lagi aku suke sgt dengan hasil kerjatangan ni.. haha.. da lama sebenar yer suke membuat itu ini..tp sebab xde mase so aku pun terpaksa la stop.. tangan pun da makin keras plak.. masa balik kampung 2 minggu lepas ade la aku sambung buat bunga telur dari bunga stokin tu... kakak aku ajar n aku rase xde la susah sangat pun.. tp kene rajin la.. da balik kl mula la aku xde ape nak buat lepas balik keje.. nak ajak en.tunang berdating pun.. dia sibuk ngan kerja.. da balik keje sah2 penat.. kesian plak klu nak paksa dia dtg dari rawang ke batu caves ni.. jauh xla jauh..tp kne faham la kan.. serius rase sgt bosan dan kerinduan..eceh.. hehe..

xpe xpe.. sabar ye.. bosan2 ni aku pun on lappy aku..google pyer google jumpa la blog yang agak menarik.. rajin sgt dia buat sendiri scrool invitation box.. perhh aku xdaye de nak buat sume tu.. kagum gile tgk.. klu korang nak tgk sendiri aku link dia punyer blog.. klik kat sini
minta izin ye jaja.. hehe.. tapi aku ade idea plak nak wat kotak2 untuk doorgift nnt.. ntah sempat ke x aku xtau la.. nak buat bunga telur lg.. tamak betul aku ni.. tp nasib baik kakak aku da sediakan askar2 untuk wat bunga telur utk vvip aku tu.. so aku kene wat bunga telur yang simple jela.. sempat kot siap beberapa ratus.. (kata hatiku yang tamak haloba ini..muahaha..) nanti pas amik gambar bunga telur aku upload camne nak buat yer... dah.. berbalik pada kotak doorgift td.. aku da cari beberapa template kotak yang menarik.. dah cuba buat pun..sekotak dua (jer??? heh..) nanti aku upload gambar n cara buat kotak tu k.. (nanti lg...haha)
sabar jela.. aku ni memang suke menabur janji.. menanam tebu ditepi blog.. muahaha.. ngok..
babai.. salam sayang dari si gemuk 
VNAZ (^_^")










Tuesday, November 9, 2010

~~ kosong ~~

wahhhh.. kosong.. perasaan yg benar2 kosong..
kenape ek??? sejak 2 menjak ni.. aku kureng ceria la rase yer..
banyak sgt hal yg terbeban di kepala aku ni.. stress dgn kerja yg bagai xnak surut tu..
stress dengan orang sekeliling yg seolah-olah xfaham perasaan jiwa raga bakul dan sebagai yer..
siyes ckp..nak sgt menagis di bahu seseorang.. tp orang tu pun macam xpaham aku..
urusan kawin mawin yg banyak lg xsettle..hal family lg.. rase mcm nak lari dari masalah..
tp mmg xbole.. hh0h0 syahdu plak entri aku kali ni.. tu yg nak update blog pun mmg xde mo0d sangat sangat sangat!! bole x kalau aku nak delete terus blog ni.. boleh x?? gile punyer strees sampai nak delete blog.. sayang plak rase yer.. walaupun pengikut xseramai mane.. tp aku percaye ade juga yg singgah bace walaupun blog ni xbest.. sedang cuba belajar buat blog lg nih.. harap maaf la kalau ade yg rase blog aku ni MEMBOSANKAN.. mmg pun kan.. emmm sesiapa yg da expert buat blog tu tlg la tegur2 aku ni.. ajar yg korang rase patut n xpatut.. xtau nak menuntut kat mane lg ni.. TOLONGGGGGGGGGGGGGGGGG....



Wednesday, September 29, 2010

::: semangat belajar :::

hello...
h0h0..
malu nak cerita..tp inilah pembelajaran yang baru aku terima..
dek kerana ramai sangat orang2 sekeliling aku buat benda ni..aku rase sgt bodoh kalau aku xcuba..
-
-
ape tu.. emm aku ni baru nak mencuba mengedit gambar..
xbrape pandai lagi pun..thp budak tadika lg.. tp setakat nak edit saje2 gambar sendiri xsalahkan..
ade kawan aku sampai boleh cari kerja sampingan dengan benda ni je..
tp aku xdela pro macam dia sampai nak amik upah..
+ + dia ade kamera yg bagus berbanding aku yg tau guna kamera cap ayam jer.. huuhuu..sadis kan aku nih..
xpela.. suatu hari nnt maybe aku pun boleh.. skang ni pikir nak cari duit kawin jer dulu.. yg lain2 tolak tepi..
tapi sambil kebosanan kat office n hari minggu aku cuba belajar edit ni.. gambar asal dari kamera cap ayam pun bole cantik klu pandai edit.. ye dak???




::: ni bukan kamera aku tp suatu hari nnt aku akan memilikinya..janji dgn diri sendiri :::

ni gambar sebelum edit vs selepas edit yang aku amik menggunakan kamera cap ayam aku tu.. cap ayam pun aku sayang tau.. tetap aku angkut ke hulu kehilir walaupun xbrape kecik..g opis pun bawak.. hoih gile..

 


 



xla cantik mane pun tp oke la berbanding sebelum.. aku tgk gambar ni rase cam hodoh gile + membazir..
beria2 nak dinner sampai pergi butik andaman make up bagai.. nah amik kau.. hasil x mcm yang aku harap kan..untuk pengetahuan korang..kulit aku xde la legam camni.. pas make up jd mcm kulit hangus orang yang berjemur kat pd selama seminggu xbangun2.. susah payah aku edit nk kasi putih..
ni hasil yang pertama.. bagi aku da cantik la ni..dri sebelum ni reti letak frame je..ahahha..
terpulang la kat korang nak nilai camne.. 
-
-
-
-
ni hasil yang kedua..
gambar dengan en.tunang ni xdela ape sgt pun aku edit..sesaje je..tp oke la kan..
 
 

 huhu..so kalau korang ade pendapat atau nak kutuk pun aku on jer.. ok sila komen..
nak tunjuk ajar lagi aku suke..
salam sayang dari si gemuk..
vnaz (^_^")

Monday, September 27, 2010

selamat hari raya

selamat hari raya..

belum lambat lagi kan? masih lagi dlm bulan syawal..
alkesah yer aku yg makin lama makin malas ni.. nak taip entri pun rase xbrape ade mood..
nak ucap selamat hari raye n puasa kat kawan2 pun da mls.. teruk kan..
sempena bulan mulia ni..ampuni aku yer..  hehe

ape ceritera raye korang? menarik?
cerita aku cam biase je.. tahun ni xtau kenapa rasa macam kurang meriah..
ditambah2 pula dengan berita tiada kenaikan gaji untuk tahun ni.. huh!! kejam..

xpela..biasa la tu.. orang kaya semakin kaya.. orang miskin semakin miskin..
lumrah la semua tu.. da ada kat atas lupa orang kat bawah.. haish..

tengokk!! da terpesong da tajuk di atas.. harap maaf di atas ganguan emosi sebentar tadi.. (^_^")

cerita pendek yer..aku xde mood raye tahun ni.. kne plak raye kedua aku,umi n adik yg bongsu muntah n cirit birit.. mmg kami raya kat rumah jela..huhu sedih ler.. so cuti aku yg sgt panjang tu dihabis kan dengan xtvt melawat toilet2.. keluar beraya pun masih lagi singgah kat toilet2 kat petrol pam.. apekah??? xde makna yer raya kalau macam tu.. sabar jela..

p/s:: semoga aku,family,parents n org2 yg aku sayangi termasuk anda terus diberi kesihatan yang baik n dipanjangkan umur untuk bertemu lagi dengan bln ramadhan dan syawal tahun hadapan.. Amin..

Monday, August 2, 2010

::: puteri memilih singgahsana :::

akrase semua bakal pengantin memang sangat ambil berat la pasal singgahsana ni.. atau nama lain pelamin la..
lagi2 aku yang sememang yer sangat cerewet..
dari bulan 5 lagi aku da mula cari butik2 yang menawarkan pakej yang sesuai..
dekat 10 butik aku survey.. yg berkenan mahal gilos..
haish..kalau aku kawin ngan anak raja xpe la jugak..
xpe..teruskan mencari dengan bujet yang sesuai..++ dapat pelamin idaman..

so terjumpa la satu butik ni..area2 pasir pekan..
err aku rase butik ni xde blog..so xleh nak link.. klu kamu org kelantan area n nak kan no phone butik ni sila email lah yer..

harga ok la..tapi pelamin jenis yg aku nak ade tp xde la sebijik sejibon cam gmbr di bawah..
ala2 je.. so ape lg.. aku minta kak na.. tambah bunga la.. kristal bagai.. nak tukar kerusi cam kerusi mawi ni.. hehe.. ngada2 kan aku ni.. hampir 3jam aku dok bincang ngan kakak ni.. nak mcm2..tmbah itu kurangkan ini.. so hasil yer nnt tunggu la bulan 2 tahun depan..
pas majlis bru aku upload gambor pelamin yer yer.. yang gmbr bawah ni hiasan semata-mata..
tapi aku risau gak kalau2 hasil yer xseperti yang diharapkan.. huhu.. InsyaAllah semuanya ok..


::: pelamin idaman beta :::


::: dapat ala2 cam ni pun ok:::

::: Anugerah Blog Bersawang :::

huhu..

ANUGERAH BLOG BERSAWANG JATUH KEPADA...jeng jeng jeng..

http://vnazedy.blogspot.com

yeay!! tepuk tepuk..hehe


kalau la ade anugerah untuk blog bersawang..
agak2 blog aku la yg menang ek?
hehe.. malas lor nk update blog.. bace blog rajin la..
niat hati seminggu cuti nak rehatkan badan..
nak online 24jam.. update blog bagai..
tapi xkesampaian.. line internet kat umah macam siput..
nak upload 1 gambar pun makan hari..so senang cite.. xpayah..

so... sekian lama aku x update ni..macam2 benda la nak bercerita kat sini..
Gosip..pengalaman..xtvt..

aku sedang mencari mood untuk bercerita..

mood mood dimana kamu..
cari cari cari.... =D



sambung entri akan datang.. jgn marah lor sayam..

Wednesday, July 7, 2010

::: langkah pertama :::

hai..salam..

lama plak rase x update blog sendiri..

malas ++ xbrape tenang..

nape ek??

td..msj dengan seorang kawan..

aku cakap kat dia..aku sedang memerlukan suntikan kewangan..

dia cakap kat aku..dia pun same..

haish..siapa2 pun selalu memerlukan suntikan kewangan..

aku rase..kalau kita terus termenung..memikirkan nasib..

sampai bila?? tetap tiada suntikan kewangan..

harapkan gaji sebagai jr.exec bulan2..

owh..mampukah aku??

nak bagi family..adik2 sekolah lagi..dan yg paling kronik..

nak kahwin.. @_@

aku makin ngeri..nk menghadapi hari itu..

takut duit yang ada xcukup..

sudah2 la menyusahkan family dan en.tunang..

mereka terlalu banyak tolong aku..

pada siapa lagi aku nak mengadu..

dah tentu pada Allah S.W.T...

tp xkan mengadu je?

xde usaha..tetap same..

xkan turun duit dari langgit..

xkan ade duit tersepak..

xkan nak berangan semata2?

nak jadi minah jenin plak?

emmmm..fikir lagi..terus fikir...

aku dan kawan ku..masih lagi memikirkan masalah diri..

aku cakap mahu buka bisnes..dia pun same..

so..nak fikir pulak bisnes ape..

kami sangat suka baju2 dan kain2..

so kami berdua bersetuju untuk buka bisnes..

sabtu ini..janji dengan dia..

jumpa n bincang..secara serius..

walaupun kami berdua slalu macam xserius..hehe..

demi masa depan masing2..

kami kena mulakan langkah pertama..

kawan2..saya sangat memerlukan sokongan anda..

mungkin akan wujud 1 lagi blog..

untuk barang jualan..

nak tahu apa dia...tunggu.. =)

baru nak bincang..semoga di permudahkan..

dan semoga berjaya...

Aminnnn Ya Rabbal Alamin...

Friday, June 18, 2010

::: rindu dia yang kacak itoooooo :::

haish..baca tajuk pun mesti korang da geli kan??

hahaha..memang aku tengah rindu kat si dia pun..sape tu??

en.edy i la..sape lg.. orang tua kata xelok ye kuar selalu masa tempoh bertunang ni ye..

ada betulnya kata2 itu..

kalau ikut aku dan en.edy la.. before tunang dulu tiap2 weekend nak jumpa..

tapi da tunang ni agak kureng skit la.. bukan tak rindu..

tipu ar kalau aku cakap xrindu..dia aku xtau la..muehhhehe

sempena da jadi tunang ni..ade undang2 baru la plak..h0h0

keluar hanya 2 minggu sekali (sebab gaji dia 2 minggu skali)

kenapa kena itu macam..sebabnya nak berjimat lor.. nak kawin maaa..

mesti mau kumpul duit puluh2 ribu.. ade?? klu xde kumpul la..

sebabnya kami bukan anak dato, anak tan sri ke.x..kami anak orang biasa je..

so..semua belanja sendiri tanggung la..haha..

pada prinsip aku xnak menyusahkan mak bapak.. so aku kerja keras la untuk beberapa bulan ni

mengumpul duit dan kerja pada hari minggu.. memang wajib pun kerja sabtu ahad..

so ini la salah satu kelebihan jarang jumpa..dapat lah kerja lebih masa..hahaha.. kan kan??

en.edy pun ape lagi..segala kerja lebih masa yang di offer mmg xtolak.. rembat je..haha..

so harap2 dapat la kami menambah duit simpanan yang selama ni main2 je simpan..

bila dah ada komitment ni, pandai2 la nak hidup..

k la..sambung lain kali... saje nak menghabiskan masa sementara menunggu waktu pulang..

da 9 malam..lagi sejam..haish... tunggu jela dengan penuh kesabaran..

p/s:: abah aku cakap ulat dalam batu pun boleh hidup..lagikan pula manusia..
bagi aku..manusia ramai yang hidup dalam hutang..
errrrr...ada kaitan ke dengan entri di atas??? ade aku kesah? hahaha..bye kawan2..

woppppp jap2.. scroollll tikus anda ke bawah...




::: tadddaaaaa... pasangan bujet comel :::




dah la ekkk..babai... =D

Wednesday, June 16, 2010

::: besarnya makna doa yang kita lupakan :::

BESARNYA makna DOA YANG KITA LUPAKAN- semasa duduk antara dua sujud

Dalam tidak sedar.

Setiap hari kita memohon didalam solat kita..tetapi sayangnya, kita hanya memohon tanpa memahami.. sekadar tersebut dibibir, tetapi tidak tersentuh dari hati kita selama ini..


Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat..

Dengan rendah hati nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah

Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)


Diamlah sejenak,

buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah seperti membuka diri ketika merasakan hembusan angin sepoi-sepoi atau menerima curahan air hujan ketika kita masih kecil

Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah

Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan Kemudian sampaikanlah permintaan kedua,

Warhamni (sayangi aku)


Diam dan tundukkanlah diri kita
untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya

Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima

Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup Berturut-turut sampaikanlah permintaan2 berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..

Wajburnii (tutuplah aib-aibku)


Warfa'nii (angkatlah darjatku)


Warzuqnii (berilah aku rezeki)


Wahdinii (berilah aku petunjuk)


Wa'Aafinii (sihatkan aku)


Wa'fuannii (maafkan aku)


Setelah selsai, diamlah sejenaklalu sampaikan rasa syukur kita

Betapa besarnya nilai sebuah doa ini..sebuah doa yang kita hanya lewatkan begitu sahaja..

Dalam tidak kita sedar selama ini kita seperti sedang berpura-pura memohon sesuatu

tetapi hati antara tidak dan mahu pantaslah Allah perlakukan kita begitu.

::: jalan2 kelantan :::

weeeeeeeee~~~~ best yer..

walhal ntah bape kali pergi kelantan..bkn stakat byk kali.. aku sebenar ye lahir kat kelantan,
membesar kat kelantan, sekolah pun kat sana.. tp pada umur 19tahun aku berhijrah ke kl..
ecehh..berhijrah la sgt.. sbnr ye smbg blaja kat kl je.. kelantan ttp di hatiku..

masa belajar dulu byk kali sgt balik kampung..
tiap2 bulan la lebih kurang.. tapi bila da mula kerja..
aku mula la kurang balik kampung dek kesibukan kerja yang terlampau..
sampai abah aku cakap aku gila kerja..
bkn gila kerja la abah.. pekerja contoh.. muahahaha..

so bila ada masa balik kampung aku mmg jadi manusia yang happy sampai xsedar diri..hehe..

tahun 2010..bln mac adalah kali pertama aku balik kampung..
itu pun sebab kena wat marketing kat sane..join dengan kementerian pengajian tinggi..
buat pameran pendidikan.. so aku la orang pertama merayu kat boss supaya aku di hantar ke kg ku.. boss pun ok je..yess..dgn kelisa member opis aku..kite org redah g kelantan.. xleh blah rase ye naik kete kecik untuk travel jauh gile..huh!! sakit segala urat2 aku..

pastu mesti korang tanye..asal naik kete kecik.. sbb yer kete opis da awal2 di tempah oleh group lain..so terpaksa la.. coz aku ni xbeli kereta lg.. nnt ade rezeki aku beli la.. focus skang.. kumpul duit bebanyak dulu..ngeh~~

selama 4hari 3malam kiteorang kat sane..

:: hari pertama ::

perjalanan ke kelantan dari kul 9 pagi dari kl..dan sampai pada pkul 5 ptg..
di sambut oleh umi dan adik2 yang dah rindu kat aku ler tu..heehehe...

xtvt::
rehat2 smbil borak2 ngan umi abah n adik2.. lawak sungguh time ni sebab kawan aku xpaham umi n abah kecek klate.. geli hati aku tgk dorg terkial2 xpaham..

so terpaksa la aku jd penterjemah bahasa..wakakaka..

nak nak plak bebudak 3 orang ni xpernah sampai kelantan..macam jakun semacam je dorang..
yang paling best..tido umah aku.. kira cam homestay la.. jimat duit lodging la.. soronok wa ckp lu..weee~~
penat xilang..bg dorg rehat dulu..mlm baru jln2..
di sebabkan penat drive xilang lagi aku bawak dorg g mkn jela..haih.. yang lawak ye.. dorg sume takut nk ckp kl.. takut kne cas mahal..
sudah ye bila aku order kuew tiaw kungfu, sume angguk2 je.. sudah ye.. sia2 je g restoran seafood.. ape da dorg ni.. =p
pastu g pantai cahaya bula memalam buta..benggong pun ade dorang ni..
da smpai rmai gak org..kiteorg turun amik gmbr jap.. tp bila tgk ombak yg tinggi mcm nak tsunami tu..ckp2 la masing2 nk blah.. ngeri plak..
pantai tu da di buat tembok batu untuk elakkan hakisan..
kira tinggi juga la..mcm kat pantai klebang melaka tu..klu korg pernah pegi la..
tp still bleh kene percikan ombak.. tinggi ke x tu??
hoh..sebelum pape yg xelok jd..angkat kaki la.. lariiiiii.....
tp mase on da way bali tu si aina nampak kedai batik..
wei korang setoppppp!!!
brek mengejut si anip..sib baik xde kete blakang..sudah ye..si aina borong baju batik plak..haish mcm org kaya baru je shopping..aku?? x heran la sume tu..buhsan suda..hehe
so kami balik agak lewat mlm tu..tp abah n umi sporting..dorg xkisah klu kuar ramai2..jgn dating berdua je..pantang k..

:: hari kedua::

pameran tamat pd pukul 5.30 ptg..pastu ape lagi..

xsabar2 dorang nk pergi wakaf che yeh..

yehhaaa.. sebenar ye aku da bosan nak pergi sini.. maklum la..asal balik je jd la satu xtvt wajib plak nk singgah ke sana.. harga..murah ke?? mahal jgak..same je.. cume ade la barang2 yang xde jual kat kl ade la kat sane.. tp aku nk bg tips skit.. tlg la jgn pergi time cuti sekolah atau cuti2 lain.. cth:: cuti raya,raya cina,ape2 raya jela.. sure2 harga brg naik,xleh minta kurang pyer.. pergi time xcuti..harga bkn stakat murah..leh ngade2 nk minta kurang lg.. time ni la aku suka sgt2.. borong sampai kopak..hahaha..

yang kengkawan aku ni.. terus berpecah..laki ngan laki.. aku dgn aina..

aina borong mcm xhengat dunia..aku plak tukang bawak barang dia..hehe..

so..malam tu memang penat sgt2..tp seronok..bkn senang nak bawak kawan2 dtg kg kite..ye dak??

:: hari ketiga::

jam 5 petang~~ masing2 da gelisah.. maklum la..last day pameran.. (2hari je pun)

masing2 da dok tye...bila boleh tutup booth..pastu pandang aku..ngeh2..ape da..
bikin aku serba salah jer.. hey ttp pukul 5.30 la.. dgn gaya poyo..mentang2 aku jd ketua..

tp mase tu pun pengunjung da xramai..booth2 sebelah pun byk da tutup dr pkul 4 lg..

sabar ye kawan2..klu kite blah awal xelok la.. kan kan? konon..jd pekerja contoh..
dlm ati..tuhan je tau..bila booth sebelah aku mula kemas2..lg xkeruan la bebudak ni..

haha..lantak deme.. xmo bagi muka.. tp kesian kan..last day..boss pun psn klu da xde pengunjung boleh tutup so..lps 15 minit dorg mengelupur..aku pun ckp..
" ok guys..jom balik" haha..senyum sumbing la deme..hehe

settle kemas..kejap je..sbb dorg ni bab2 kemas mmg laju aje..huhu..

so..terus dorg ckp..errrrr nak g pantai jauh x??
(buat2 tanya plak..pdhal da pergi da..)
tp mlm tu xbest la..terkejut sbb ombak besar..huhu

so aku pun bwk la dorg g pantai cahaya bulan..
xjauh pun..dlm 15 minit perjalanan dari kota bharu trade center tu je..

budak2 yg jarang jumpa pantai..agak2 dorg cane.. sibuk bergambar jela..
aku ajak mkn cucuk2 pun xnak..

sudah ye..akaq jugak yg kene belikan bungkus mkn atas batu..hampeh ye kawan..

*cucuk2 => sejenis makanan yg di celup tepung n goreng2 tu..
eg: sotong, udang, ikan dan bebola ke ape ke..yg celup tepung la..di potong2 n cicah ngan sos..
mkn tepi pantai mmg heaven la weiii... (ni ikut pendapat aku la.. pendapat korang?)

muehhhehehehhee plakkk...

posing2 belakun cam model..mkn2 celah batu.. pastu balik..

lagi skali aina wat hal.. tp kali ni dia de geng..ngan saufi..
wehh wehh wehhh anip..ape kate ko brek skang...
hoh menggong budak ni..ckp jela nk g kedai batik tu..
tp kali ni kiteorg g kedai lain..aku pun bodek2 mak cik tu..kecek klate la sume kawan aku ni..(walau pun bunyi cam siam da..salah lak tu) tergelak2 aku..adoi ai..

dorang borong banyak..mcm2 jenis baju batik.. baju tidur la.kemeja, blaus..
pastu kira..kat mak,kat ayah,kat awek, kat pak wek..hehe.. aku??
aku beli tuk mak aku,kakak aku,adik..alah sume dpt la.. habis gak duit aku.. (!!)
tp xpela..balik jarang2 kan..xsalah beli sesuatu walaupun dorang xminta..hihi..

pastu balik si anip plak ajak g wakaf che yeh lg...argghhhhhhhh

penat la..tp terpaksa gak ikut..n mlm last tu mak aku masak special..

suke bebudak ni..makan free..suke aje la..

haih..esok da nk balik da..xpuas nk bersuka ria ngan family..yela.
nme ye pun balik sbb kerja..emmm...sedey lg...

:: hari ke empat ::


wahhh..last day.. i hate to say good bye!!

drama swasta jap dpn umah.. peluk2 salam2..
aku??
cover air mata..kang nangis dpn member malu la i..
so balik ikut terengganu sbb anip xsanggup nak lalu jalan gua musang lg..hehe..serik kau..

so mls nk cite da..korang bace pun mesti da mls da..panjang bebenor plak entri kali ni.. sbb ni antara pengalaman yg aku nk sgt berulang lg.. walau 2 org rakan yg disebutkan telah meninggalkan aku..demi masa depan mereka.. friends never ends ..miss u oll so much!!

jom layan gambar2 budak2 sengal ini.. buruk gmbr2 aku mase ni..hitam sudeh.. byk sgt berjemor.. kerja ku mmg begini..nasib la... :/



:: berebut nk amik gambar::

:: anip sewel..kelisa inilah yg gagah membawa 2 makhluk overweight ini..haha::


:: beli2 jgn xbeli..sume aku berkenan..hantu shopping kan ::

:: bincang2 sambil berlakon..hehe ::

:: ramai orang..sambutan best wooo ::

:: sesi penerangan tanpa lampu suluh..LOL!!::

:: sesi saufi berangan xsudah ::
:: mkn cucuk2 celah batu ::

:: tgu roti canai yg sgt sedap ::

:: yeayyyy!! singgah beli kopok lekor ::

:: xpernah jumpa pokok kelapa ke budak ni?? haish..::

:: ni lg sorang..haish ::


:: ini dia..sedap wehh.. sluuurrppp ::

:: pernah try?? redbull + kopok lekor = biol sesudah mkn ::


:: cantik..i like it :) ::

:: p_ _t_ _ ape itu?? ::
ok..jumpa lagi di lain entri..sayonara..sayokangkung.. :)

p/s:: mula rasa rindu nak balik kampung ku.. :/


::: cerita - ceriti :::

salam..slmt pagi, selamat tengahari, selamat malam, selamat hari2..
huish..selamat ye kawan2 semua.. walau pun masih lg xramai kawn kat blog aku ni.. isk isk..
sedey plak.. biasa la..blog xseberapa pun..
lg plak aku ni malas da nk update blog ni..

malas sebab tgh sibuk dengan intake student yg xabis2 lagi..
sudah yer bila da byk kerja sgt ni mula la malas nak menaip ni.. hehe...
ari ni kurang sibuk sgt..so ape lagi mula la rase bosan yang amat..

so..ape cerita terbaru.. xde ape sgt.. tp yang pasti aku mula rasa tekanan sedikit demi sedikit..
tekanan dr segi ape??
heh pasal kawin mawin la..

bln ni banyak sgt undangan majlis kahwin..so asal pergi je majlis kawin tu..
aku mula la wat gaya joyah..heh.. gaya joyah yg ala menyibuk tu..

benda pertama aku buat mase sampai kat majlis kahwin..

1. tgk khemah dari jauh lagi.. kaler ape..ade scarlop x? hehe..
2. pastu tgk pelamin..waaaa.. ni mmg buat aku nk kawin cepat ni..hihi
3. menu ape?? bpe jenis lauk..
4. door gift @ goodies bag... ini yang paling aku suka..

so..ape yg dpt disimpulkan dgn xtvt terbaru aku ni??

bkn niat nak jadi penyibuk tp nk jdkan contoh..

kalau ada apa yang baik kita amik la contoh..klu ade yang xkene jd kan pengajaran..
errr boleh ke mcm tu?? boleh kan jela ek?

hehe..so asal lak aku tertekan??

sebabnya..kawan2 yang bujang makin kurang..aku ni bila lagi..
xpe..masih lagi bleh cool sebab tarikh kahwin blum di tetapkan..
tp InsyaAllah dalam 6 @ 7 bulan akan datang.. lambat lagi kan??

ni saje je nk kasi sedap hati skit..hihi..

walaupun lambat lagi aku da mula la..nk itu nk ini untuk majlis aku nnt..

so langkah pertama..menyimpan dengan lebih gigih..

yeaahhh..chaiyokkkk!!! bagi aku dgn duit..sume bleh jadi..yesss!!!

ps: jimat2 la pasni ye cik wina..dan untuk sume bakal2 pengantin..

Thursday, June 10, 2010

::: kad kahwin :::

http://www.kadkahwin.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=59&Itemid=34&Itemid=34

::: Lirik Lagu Ketika Cinta -Siti Nurhaliza :::

Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggil-Mu
Karna setiap jiwa t'lah bersumpah
Setia hanyalah kepada-Mu

Bila cinta ada di dalam jiwa
Wangi bunga dunia tanpa nestapa
Segala yang dirasa hanyalah Dia
Hati 'kan memuja hanya pada-Nya

Ketika cinta memanggil
Gemetar tubuhku
Ketika cinta memanggil
Hangatnya nafasku
Ketika cinta memanggil
Menderu sang rindu
Ketika cinta memanggil

Rindu... rindu... rindu qalbu
Memanggil-manggil nama-Mu
Seperti terbang di langit-Mu
Tenggelam di lautan cinta-Mu

Bertabur qalbu yang rindu
Melebur menjadi satu
Bagai menari diiringi pelangi
Ketika cinta memanggil

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2008/12/lirik-ketika-cinta-siti-nurhaliza.html#ixzz0qPSoHWfq

p/s : suke giler lagu ni.. jom sama2 melalak.. tetiba je suke coz housemate aku slalu sgt dok nyanyi lagu ni bila dlm toilet..hahaha..

Thursday, May 27, 2010

::: kEdAi bOrOnG :::

haluuu...

emm nk tumpang tye..sape yang tau mane nk cari kedai borong barang-barang mainan??
dalam erti kata lain.. Teddy Bear.. aku berminat sangat nak bagi teddy bear sebagai door gift kat kawan-kawan yang datang masa majlis perkahwinan aku nnt.. ahahahaha...
itu pun klu jumpa kedai borong yang murah2 la..klu mahal tu xmampu jugak i.. bkn anak datuk pun..cucu datuk ye lah..hihi

kenapa aku pilih mr.teddy ni??

1. cute sgt.. of couse la.. kan?
2. jarang kot org bagi door gift teddy bear.. (aku rase la.)
3. sure2 la kawan2 aku akan happy giler klu dpt teddy tu coz aku tau dorg mmg suke gler kat makhluk ini..huhu..
4. da penat pikir nk bagi ape..hahaha..

emm..tp mane nk cari..ada idea x?


..::mr.teddy yang cute::..


..:: Snow Angle Teddy yang cute::..

yang ini aku copy n paste dr blog org..so sorry la.. untuk contoh je.. =)

..:: klu di jual yg berkotak mcm ni lg bagus ::..

PERSOALANNYA???

kat mane kedai borong yang ade jual barang2 sebegini??

KENAPA KEDAI BORONG???

sbb kedai borong ni murah..klu nk beli kat kedai biasa boleh..tp harganya agak xberbaloi la.. lg pun nk beli byk.. bkn sekor atau 2 ekor..hehehe..
so kedai borong lah yg terbaik..hehe..

>> dah la.. klu korg tau kat mane ade kedai borong camni TOLONG la bgtau aku k.. plzzzzzzz.. (@_@)

Share IT!

follow me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...