Indahnya saat cinta bersatu.. ahaksss.. (^_^)

Daisypath Anniversary tickers

sayang kamuuu... (",)

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 16, 2010

::: jalan2 kelantan :::

weeeeeeeee~~~~ best yer..

walhal ntah bape kali pergi kelantan..bkn stakat byk kali.. aku sebenar ye lahir kat kelantan,
membesar kat kelantan, sekolah pun kat sana.. tp pada umur 19tahun aku berhijrah ke kl..
ecehh..berhijrah la sgt.. sbnr ye smbg blaja kat kl je.. kelantan ttp di hatiku..

masa belajar dulu byk kali sgt balik kampung..
tiap2 bulan la lebih kurang.. tapi bila da mula kerja..
aku mula la kurang balik kampung dek kesibukan kerja yang terlampau..
sampai abah aku cakap aku gila kerja..
bkn gila kerja la abah.. pekerja contoh.. muahahaha..

so bila ada masa balik kampung aku mmg jadi manusia yang happy sampai xsedar diri..hehe..

tahun 2010..bln mac adalah kali pertama aku balik kampung..
itu pun sebab kena wat marketing kat sane..join dengan kementerian pengajian tinggi..
buat pameran pendidikan.. so aku la orang pertama merayu kat boss supaya aku di hantar ke kg ku.. boss pun ok je..yess..dgn kelisa member opis aku..kite org redah g kelantan.. xleh blah rase ye naik kete kecik untuk travel jauh gile..huh!! sakit segala urat2 aku..

pastu mesti korang tanye..asal naik kete kecik.. sbb yer kete opis da awal2 di tempah oleh group lain..so terpaksa la.. coz aku ni xbeli kereta lg.. nnt ade rezeki aku beli la.. focus skang.. kumpul duit bebanyak dulu..ngeh~~

selama 4hari 3malam kiteorang kat sane..

:: hari pertama ::

perjalanan ke kelantan dari kul 9 pagi dari kl..dan sampai pada pkul 5 ptg..
di sambut oleh umi dan adik2 yang dah rindu kat aku ler tu..heehehe...

xtvt::
rehat2 smbil borak2 ngan umi abah n adik2.. lawak sungguh time ni sebab kawan aku xpaham umi n abah kecek klate.. geli hati aku tgk dorg terkial2 xpaham..

so terpaksa la aku jd penterjemah bahasa..wakakaka..

nak nak plak bebudak 3 orang ni xpernah sampai kelantan..macam jakun semacam je dorang..
yang paling best..tido umah aku.. kira cam homestay la.. jimat duit lodging la.. soronok wa ckp lu..weee~~
penat xilang..bg dorg rehat dulu..mlm baru jln2..
di sebabkan penat drive xilang lagi aku bawak dorg g mkn jela..haih.. yang lawak ye.. dorg sume takut nk ckp kl.. takut kne cas mahal..
sudah ye bila aku order kuew tiaw kungfu, sume angguk2 je.. sudah ye.. sia2 je g restoran seafood.. ape da dorg ni.. =p
pastu g pantai cahaya bula memalam buta..benggong pun ade dorang ni..
da smpai rmai gak org..kiteorg turun amik gmbr jap.. tp bila tgk ombak yg tinggi mcm nak tsunami tu..ckp2 la masing2 nk blah.. ngeri plak..
pantai tu da di buat tembok batu untuk elakkan hakisan..
kira tinggi juga la..mcm kat pantai klebang melaka tu..klu korg pernah pegi la..
tp still bleh kene percikan ombak.. tinggi ke x tu??
hoh..sebelum pape yg xelok jd..angkat kaki la.. lariiiiii.....
tp mase on da way bali tu si aina nampak kedai batik..
wei korang setoppppp!!!
brek mengejut si anip..sib baik xde kete blakang..sudah ye..si aina borong baju batik plak..haish mcm org kaya baru je shopping..aku?? x heran la sume tu..buhsan suda..hehe
so kami balik agak lewat mlm tu..tp abah n umi sporting..dorg xkisah klu kuar ramai2..jgn dating berdua je..pantang k..

:: hari kedua::

pameran tamat pd pukul 5.30 ptg..pastu ape lagi..

xsabar2 dorang nk pergi wakaf che yeh..

yehhaaa.. sebenar ye aku da bosan nak pergi sini.. maklum la..asal balik je jd la satu xtvt wajib plak nk singgah ke sana.. harga..murah ke?? mahal jgak..same je.. cume ade la barang2 yang xde jual kat kl ade la kat sane.. tp aku nk bg tips skit.. tlg la jgn pergi time cuti sekolah atau cuti2 lain.. cth:: cuti raya,raya cina,ape2 raya jela.. sure2 harga brg naik,xleh minta kurang pyer.. pergi time xcuti..harga bkn stakat murah..leh ngade2 nk minta kurang lg.. time ni la aku suka sgt2.. borong sampai kopak..hahaha..

yang kengkawan aku ni.. terus berpecah..laki ngan laki.. aku dgn aina..

aina borong mcm xhengat dunia..aku plak tukang bawak barang dia..hehe..

so..malam tu memang penat sgt2..tp seronok..bkn senang nak bawak kawan2 dtg kg kite..ye dak??

:: hari ketiga::

jam 5 petang~~ masing2 da gelisah.. maklum la..last day pameran.. (2hari je pun)

masing2 da dok tye...bila boleh tutup booth..pastu pandang aku..ngeh2..ape da..
bikin aku serba salah jer.. hey ttp pukul 5.30 la.. dgn gaya poyo..mentang2 aku jd ketua..

tp mase tu pun pengunjung da xramai..booth2 sebelah pun byk da tutup dr pkul 4 lg..

sabar ye kawan2..klu kite blah awal xelok la.. kan kan? konon..jd pekerja contoh..
dlm ati..tuhan je tau..bila booth sebelah aku mula kemas2..lg xkeruan la bebudak ni..

haha..lantak deme.. xmo bagi muka.. tp kesian kan..last day..boss pun psn klu da xde pengunjung boleh tutup so..lps 15 minit dorg mengelupur..aku pun ckp..
" ok guys..jom balik" haha..senyum sumbing la deme..hehe

settle kemas..kejap je..sbb dorg ni bab2 kemas mmg laju aje..huhu..

so..terus dorg ckp..errrrr nak g pantai jauh x??
(buat2 tanya plak..pdhal da pergi da..)
tp mlm tu xbest la..terkejut sbb ombak besar..huhu

so aku pun bwk la dorg g pantai cahaya bulan..
xjauh pun..dlm 15 minit perjalanan dari kota bharu trade center tu je..

budak2 yg jarang jumpa pantai..agak2 dorg cane.. sibuk bergambar jela..
aku ajak mkn cucuk2 pun xnak..

sudah ye..akaq jugak yg kene belikan bungkus mkn atas batu..hampeh ye kawan..

*cucuk2 => sejenis makanan yg di celup tepung n goreng2 tu..
eg: sotong, udang, ikan dan bebola ke ape ke..yg celup tepung la..di potong2 n cicah ngan sos..
mkn tepi pantai mmg heaven la weiii... (ni ikut pendapat aku la.. pendapat korang?)

muehhhehehehhee plakkk...

posing2 belakun cam model..mkn2 celah batu.. pastu balik..

lagi skali aina wat hal.. tp kali ni dia de geng..ngan saufi..
wehh wehh wehhh anip..ape kate ko brek skang...
hoh menggong budak ni..ckp jela nk g kedai batik tu..
tp kali ni kiteorg g kedai lain..aku pun bodek2 mak cik tu..kecek klate la sume kawan aku ni..(walau pun bunyi cam siam da..salah lak tu) tergelak2 aku..adoi ai..

dorang borong banyak..mcm2 jenis baju batik.. baju tidur la.kemeja, blaus..
pastu kira..kat mak,kat ayah,kat awek, kat pak wek..hehe.. aku??
aku beli tuk mak aku,kakak aku,adik..alah sume dpt la.. habis gak duit aku.. (!!)
tp xpela..balik jarang2 kan..xsalah beli sesuatu walaupun dorang xminta..hihi..

pastu balik si anip plak ajak g wakaf che yeh lg...argghhhhhhhh

penat la..tp terpaksa gak ikut..n mlm last tu mak aku masak special..

suke bebudak ni..makan free..suke aje la..

haih..esok da nk balik da..xpuas nk bersuka ria ngan family..yela.
nme ye pun balik sbb kerja..emmm...sedey lg...

:: hari ke empat ::


wahhh..last day.. i hate to say good bye!!

drama swasta jap dpn umah.. peluk2 salam2..
aku??
cover air mata..kang nangis dpn member malu la i..
so balik ikut terengganu sbb anip xsanggup nak lalu jalan gua musang lg..hehe..serik kau..

so mls nk cite da..korang bace pun mesti da mls da..panjang bebenor plak entri kali ni.. sbb ni antara pengalaman yg aku nk sgt berulang lg.. walau 2 org rakan yg disebutkan telah meninggalkan aku..demi masa depan mereka.. friends never ends ..miss u oll so much!!

jom layan gambar2 budak2 sengal ini.. buruk gmbr2 aku mase ni..hitam sudeh.. byk sgt berjemor.. kerja ku mmg begini..nasib la... :/



:: berebut nk amik gambar::

:: anip sewel..kelisa inilah yg gagah membawa 2 makhluk overweight ini..haha::


:: beli2 jgn xbeli..sume aku berkenan..hantu shopping kan ::

:: bincang2 sambil berlakon..hehe ::

:: ramai orang..sambutan best wooo ::

:: sesi penerangan tanpa lampu suluh..LOL!!::

:: sesi saufi berangan xsudah ::
:: mkn cucuk2 celah batu ::

:: tgu roti canai yg sgt sedap ::

:: yeayyyy!! singgah beli kopok lekor ::

:: xpernah jumpa pokok kelapa ke budak ni?? haish..::

:: ni lg sorang..haish ::


:: ini dia..sedap wehh.. sluuurrppp ::

:: pernah try?? redbull + kopok lekor = biol sesudah mkn ::


:: cantik..i like it :) ::

:: p_ _t_ _ ape itu?? ::
ok..jumpa lagi di lain entri..sayonara..sayokangkung.. :)

p/s:: mula rasa rindu nak balik kampung ku.. :/


2 comments:

Cenderawasih said...

Best nya kupok tuh.... (sambil meleleh air liur)

@d!w!n@@rif said...

haha..sabar kak..saye balik kampung nnt belikan tuk akak k..

Share IT!

follow me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...