Indahnya saat cinta bersatu.. ahaksss.. (^_^)

Daisypath Anniversary tickers

sayang kamuuu... (",)

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 22, 2015

Pakej Percutian Murah ^_^


Hai.. lama betul xjengah blog kesayangan ni..
bizi benau aku ni.. 


ni 1st entry tahun 2015.. ko mampu??
blog lain da berjela2 entry kluar.. aku ni mcm biase menyiput sedutkan diri..
Malas.. campur bizi berbisness.. kerja kt office lg.. (buat2 bizi je kt opis tu..kah kah)

minggu ni rajin lak aku mengoogle cr hotel2 sekitar penang... 
bkn ape.. laki tersayang ajak bercuti.. walaweehhh.. jarang dia ajak bercuti ni.. 
tapi sbb da lame sgt aku dok minta bujet nk g bercuti.. akhirnya bujet lulus jugak..
Aku xkesah walau bujet yer ciput.. janji dpt spend time together2 gitu kate omputih.. 

kalau nak tau.. kami ni sejak kawen xpernah yer nk honeymoon..
asal plan bercuti jer.. ade la org tu nk ikut, org ni nak ikut.. dah kekdah yer jd percutian family..
nak berhoneymoon xdapat jugekk.. SAKIT HATI!! 

hahahaha.. xde la sakit ati sgt.. i okey jer.. 

soo ntah ngape kami pilih penang.. aku pun xtau nk g mane.. 
yela.. sume negeri dlm semenanjung ni aku da jejak.. itu pun sbb aku ni kerja outstation sesaja.. 
(Sabah Sarawak blum lg pg..alasan boss xmau anta aku sbb dia takut flight senget.. choiii tau.. 
sentap betul..) boss nk gurau2 manje ler tu..  (-_-")
Alasan laki aku nk pg penang sbb dia xpernah pegi.. sob sob.. kesian dia..
Alasan aku.. errrrrr NASI KANDAQQQQQQQ wehhh.. dasar pempuan kuat melantak.. mcm ni la.. 


tgh2 mengoogle tu terjumpa satu BLog ni.. mmg awesome lah pakej dia.. best n murah.. 
Nak tgk pakej kt blog OH TRAVEL silakan.. mmg highly recommended  lah.. 

Pakej nak pg mana??? sume ade.. mmg aku ade gak plan nk g bercuti luar negara.. 
tp bujet yer blum mengizinkan.. tp survey2 dulu xde hal kan.. hihihi...

aku ni mmg kerja nk tgk pakej HONEYMOON sj..Selagi berdua ni..
Honeymoon jela.. hihi.. 

Antara Pakej Percutian murah yg aku rasa sgt2 berbaloi...

1. Pakej HONEYMOON BALI serendah RM175.00/person.


    
Pakej ni mmg plg best aku rase.. Hotel dia Cantik Sungguh.. mmg feeling Honeymoon sungguh! even hotel 1bintang tu pun lawa nk mampos.. wajib ada dlm list thn dpn.. nk pg jugakk!! 

2. Pakej HONEYMOON PHUKET 3H2M serendah RM299.00 shj!



Pakej ni pun idaman gak ni.. Harga tu mengikut promosi terkini dan pilihan bilik.. kalau nk bilik     best harga yer tambah skit la.. ^_^ 

3. Pakej HONEYMOON CAMERON HIGHLAND   3H2M serendah Rm400.00/person



Cameron Highland antara lokasi glamour jugak kalau nk berhoneymoon/bercuti ni.. 
Maklum ler.. cuaca sejuk yg nyaman ni mmg faktor paling utama tempat ni jadi kunjungan ramai.. 
selain dari buah strawberry segar2 dipetik dari ladang, bunga2 segar yg mmg jd tarikan minah         bunga mcm aku ni.. hahaaha walaupun dah beberapa kali jejak kaki ke sana.. tp why not pergi     lagi.. mmg best.. setiap kali dtg pengalaman lain2 kan.. heh.. 


hah.. best kan Pakej PERCUTIAN MURAH ni.. mmg berbaloi2.. 
Dah nk sambung bace blog OH TRAVEL ni.. amik pakej ngan dorg ni okey gak kot.. hihihi

jom cutiiii!!!

nota bulu betis :: Tahun ni kan banyak cuti yg bersambung2.. so ape kata amik time ni la nk g bercuti dgn family or org tersayang.. pakej da murah wehh.. nak tunggu ape lagi??? jommmm...




3 comments:

bali tours said...

Kami hadir menyediakan perkhidmatan Sewa Kereta Murah Di Bali pada kadar sewa yang bepatutan dan murah.
Telefone/WhatsApp : +62 811 387 010
Wechat ID : astawa-krishna
RM 160 Sehari sudah termasuk petrol, bayaran letak kereta, pemandu, dan cukai.
Sewa Kereta Murah Kat Bali
Ingin melancong dengan pakej termurah? Kami berikan anda jawapanya. Pakej Pelancongan & Pakej Percutian Murah Kat Bali dijamin termurah dan memuaskan!
We offer Halal Bali Tour & Travel Packages for Muslim travelers. Included of halal food(حلال), prayer facilities, and etc.

Hamzah Saragih said...

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
--------------------------------------------------------------------
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
Facebook :Hamzah Saragih 
Ym :Hamzah Saragih.BB 512113B1

Pakej Cuti Bajet said...

Terima kasih atas info yang sangat berguna. Jika anda berminat untuk mendapatkan pakej cuti bajet ke destinasi dalam dan luar negara SERENDAH RM299, layari laman web kami (www.ohtravel.my) untuk maklumat lanjut. Terima kasih!

Share IT!

follow me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...