Indahnya saat cinta bersatu.. ahaksss.. (^_^)

Daisypath Anniversary tickers

sayang kamuuu... (",)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 12, 2014

aku yg DULO2.. :P (PART I)

Aku lahir 3hb doblas 1985
sejak lahir memang membesar kat kelantan..
Lahir kat rumah.. mak bidan xdan parking beskal 
aku da selamat landing atas tikar dah..tu mok (aka nenek belah umi) aku cerita.. 
see dr situ pun korang da bleh agak aku kategori gelojoh.. hahaha..
kampung tmpt aku lahir tu nme yer.. Kg.kutan hulu..daerah wakaf bharu, kelantan.. 

nmpk x budak gemuk atas riba tu..
 aku n kakak aku.. 

aku n family dok situ smpai umur aku 9tahun, lepas tu pindah ke kg.pdg embun.. kampung yg menetap skang, tp umah lain.. dulu mase dok umah sewa kt kampung tu, umah skang ni xde lagi.. masih lagi ladang getah.. tempat aku men nyorok2,panjat pokok getah (kau mampu panjat pokok getah?? hahaha..) panjat je tau,nk turun xtau.. aku gelongsor jer dr dahan pokok,habis tgn n pipi aku calar balar.. isk.. extreme sgt aku ni.. kutip biji getah pastu laga la.. klu kalah mengamuk.. haha genster x?  
ni dia laga biji getah.. gmbr ni aku rembat dr blog org..
maaf yer.. aku xdo gmbr laga biji getah ni..
kampung ni mmg banyak la cerita2 ganas yg aku buat, mandi sungai tu biasa, menjala kt sungai, pastu kantoi ngan abah kne balun ngan tali pinggang.. nekmat xhengat.. xnangis k.. jiwa kental.. tp mlm2 umi dtg sapu ubat.. aku tahan air mata.. sbb pedih sgt.. huhu.. notalgia betul.. aku penah racing beskal BMX smpai excident ngan moto,(jalan kampung jer) tp tgn aku teruk luka.. mcm biase, menten xnangis.. klu nangis nnt umi aku tambah lg upah dia..haha.. yg ni abah xtau.. umi n kak wani tlg cover.. cehh

klu korang nak tau.. kawan aku sume laki, Din, Alif (Adik breadik dorg ni), faiz, farhan, iswan, aku sorg pempuan dlm group ni.. n aku leader.. gile kuasa x? ^_^
klu faiz farhan n iswan dorang ni ganas skit.. alif n Din ni baik la.. anak tok imam kampung tu.. mak dorg guru ngaji aku tu.. so aku n family dorg ni baik la skit.. ngan din n alif aku slalu men masak2.. main jadi mak,ayah, anak.. tp din jadi mak, aku yg jadi ayah.. (terbalik oii) alif jd anak.. BTW kawan aku din ni dah jadi ustaz skang okey.. wife dia kawan baik aku mse sek.rendah.. haha..
Saat paling best zaman kanak2 aku kt kampung ni la.. smpai aku ting 2.. family aku pindah kt pekan wakaf bharu, depan pasar tu.. sbb abah da start buka kedai spek dia.. jadi kiteorang dok umah kedai jer.. mase ni bermula la karier aku.. ecehh.. tolong abah kt kedai pas balik sekolah.. wat kerja sekolah pun kat kedai.. kat sini aku xde kawan.. yela.. sume orang meniaga jer.. xduduk situ.. ade la family lain.. tp dorang jauh beza umur,.. jadi xgeng sgt.. pastu xleh la nk mandi sungai ke ape.. sbb kat pekan.. stress dok sini.. tp yang best bila abah bagi upah.. time ni la aku pandai shopping.. 
barang sekolah nak naik ting.3 g beli sendiri tau.. tp kat pasar tu jela.. bukan g shopping complex pun.. mase raya siap beli baju raya utk adik2 lagi.. kate pun da kerja.. haha.. ok tamat episod 1..

eh ade episod.. melampau.. kalah retiss2 mak jemah.. haha..  

2 comments:

Groping Light said...

hihihihihihi :D

@d!w!n@@rif said...

kuat golak betul akak den ni.. hihi

Share IT!

follow me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...